شروع جشنواره پاییزی صنایع طاووس با تخفیف‌های ویژه ـ ارسال رایگان سفارش دستگاه‌های بالای 5 میلیون تومان به سراسر کشور

اطلاعات جوجه کشی

پ

نگهداری جوجه یک روزه عروس هلندی و پرورش آن

پرورش جوجه یکی از کارهای لذت بخشی بوده که سود بسیار بالایی نیز دارد و همیشه بازار عرضه و تقاضای آن مهیا می باشد.

کد خبر:۱۱۴۴۷۱۲

تاریخ انتشار:۲۰ مهر۱۴۰۱ - ۱۶:۰۰ 12 October 2022

امروزه برای پرورش دادن جوجه مرغ یک روزه از مکانهای مختلف استفاده خواهند کرد که در آن از تنوع رنگی زرد، سفید و رنگی وجود خواهد داشت که هر کدام از جوجه نر یا ماده خواهد بود. این نمونه از جوجه ها امروزه زیاد مورد توجه عموم قرار گرفته است که شما می توانید نسبت به نیاز خود این طیور را تهیه و استفاده کنید.

در این مقاله تلاش می کنیم تا نکاتی را که در خصوص خرید و نگهداری جوجه های یک روزه مانند جوجه یک روزه شیراز باید بدانید را ذکر کنیم تا نیازی به مراجعه به مقالات دیگر نداشته باشید و پس از کسب اطلاعات کافی بتوانید اقدام به خرید جوجه یک روزه کنید پس همراه باشید.


در گام اول حتما از یک تخم مرغ حاوی نطفه استفاده کنید و حتما آن را از یک مرجع معتبر تهیه نمایید چرا که امروزه تقلب در همه صنفی وجود دارد پس از خرید تخم مرغ حاوی نطفه حتما آن را نخست ضدعفونی نمایید تا از ورود آلودگیهای پوست تخم مرغ به درون دستگاه جلوگیری کنید.

برای موفقیت پرورش جوجه حتما از یک دستگاه ماشین جوجه کشی با کیفیت مطمئن استفاده نمایید در این مرحله پس از اینکه از تمام مراحل قبلی مطمئن شدید حال تخم مرغهای حاوی نطفه را به درون شانه های تخم مرغ گذاشته و در داخل جایگاه خود قرار دهید.

جوجه یک روزه لاهیجان

پس از به دنیا آمدن جوجه یک روزه اصلا نگران تغذیه آن نباشید چرا که آنها تا دو روز پس از تولد از ذخیره جیره کیسه بدن خود تغذیه می کنند.

جوجه یک روزه لاهیجان به شدت ضعیف و حساس اند و باید از آنها به خوبی مراقبت نمود پس از گذشتن دو روز از زمان تولد حال می توانید از مخلوط کمی آب و شکر برای جیره غذای جوجه یک روزو مخلوط خوراک کود مرغی استفاده کنید و درکنار این مخلوط برای تقویت آنها از مقداری آزموالکترولیت به میزان مشخص به جوجه ها بدهید.

بهترین فصل خرید و فروش جوجه یک روزه، فصل بهار است که بازار فروش جوجه یک روزه در این فصل در شهرستان لاهیجان داغ و پر رونق است. مراقبت و نگه داری از جوجه یک روزه کار سختی نیست ولیکن، پرورش و نگه داری از آن نیاز به تجربه زیاد و اطلاعات مناسب در این باره است.

جوجه یک روزه عروس هلندی

در روزهای اول و ابتدایی تولد جوجه یک روزه عروس هلندی تمام قسمتهای بدن آن زرد می باشد و حدود یک اینچ طول دارد که برای ایستادن بسیار ضعیف است.

زمانی که این جوجه ها متولد می شوند برای گرم کردن خودشان هیچ پری ندارند و والدین جوجه ها آنها را زیر بالهای خود می گیرند اما نکته قابل توجه این است که پرهای جوجه عروس هلندی به سرعت رشد می کند و در مدت زمان کمی بدنشان را می پوشاند.

پس از گذشت 6 تا 8 هفته جوجه عروس هلندی به خوبی رشد می کند و برای همراهی خانواده خود آماده می گردد و می توانید از غذاهایی مثل کلم قرمز عروس هلندی برای تغذیه آن استفاده نمائید.

در هنگامی کهجوجه یک روزه عروس هلندی از تخم خارج می شوند حدود 8 تا 10 روز چشمان آنها بسته است و پوست بالای چشم آنها شفاف است به گونه ای که می توان رنگ چشمهای آنها را دید که قرمز یا قهوه ای می باشد.

رنگ چشم قرمز نشانه تکمیل نشدن رشد پرنده است و به این معنی است که عروس هلندی زمان بیشتری را برای بیدار شدن صرف می کند.

 

 

شرایط مناسب محیط دستگاه جوجه‌کشی

برای انجام یک جوجه‌کشی موفق چهار عامل باید شرایط مناسبی داشته باشند. این چهار عامل عبارتنداز :

  • تخم نطفه‌دار
  • کاربر یا اپراتور جوجه‌کشی
  • دستگاه جوجه‌کشی
  • محیط دستگاه جوجه‌کشی
  • دمای محیط دستگاه جوجه کشی

در مورد شرایط مناسب برای تخم نطفه‌دار ، کاربر یا اپراتور جوجه‌کشی و دستگاه جوجه‌کشی در مقالات آتی به صورت کامل صحبت خواهیم کرد. در این مقاله قصد داریم شما را با شرایط مناسبمحیط دستگاه جوجه‌کشی ( Incubation device environment ) آشنا کنیم.

باید توجه داشته باشید که رعایت این نکات ضروری است وگرنه نمی‌توانید جوجه‌کشی موفقی را تجربه کنید. یکی از مهم‌ترین شرایط دمای محیط دستگاه جوجه‌کشی است.

مطالب مرتبط

 

دما : دمای محیط دستگاه جوجه‌کشی باید بین ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد باشد. بنابراین باید تجهیزات گرمایشی و سرمایشی مناسب را برای محیط فراهم کنید تا بتوانید اختلاف دمای محیط از دمای مورد نظر را کاهش داده و از بین ببرید.

رطوبت : رطوبت مناسب برای محیط دستگاه جوجه‌کشی حدود ۶۰ درصد می‌باشد. البته باید در جوجه‌کشی از پرندگانی که نیاز به رطوبت بالایی برای جوجه‌کشی از تخم‌های نطفه‌دار آن‌ها وجود دارد ، دمای محیط دستگاه جوجه‌ کشی را نیز بالا ببرید.

فضا : فضای مناسب برایمحیط دستگاه جوجه‌کشی حداقل پنج برابر حجم خود دستگاه است.

تأمین انرژی : قبل از قرار دادن دستگاه در فضای مورد نظر حتماً بررسی کنید که سیستم برق‌رسانی مانند پریزها به‌درستی کار کنند و هیچ مشکلی نداشته باشند.

اگر در حین جوجه‌کشی سیستم برق‌رسانی با مشکل مواجه شده و دستگاه خاموش شود ، به احتمال زیاد تخم‌ها در داخل دستگاه جوجه‌کشی از بین خواهند رفت.

 

همچنین باید ترانس در محیط دستگاه جوجه‌کشی داشته باشید تا شوک‌های برق به دستگاه آسیب نرساند.

فاصله از دیوارها : دستگاه را باید طوری در محیط قرار دهید که از هر طرف حداقل ۵۰ سانتی‌متر فاصله از دیوارها داشته باشند.

بهداشت : محیط دستگاه جوجه‌کشی باید در فاصله‌های زمانی مختلف در مقابل میکروب‌ها و قارچ‌ها ضدعفونی شده و از ورود حشرات موذی و حیواناتی مانند موش جلوگیری شود.

حتماً به این موارد نیز توجه کنید :

  • هنگام خارج کردن تخم‌ها برای نطفه سنجی یا جابجا کردن آن‌ها به دستگاه هچر ،دمای محیط دستگاه جوجه‌کشی را به ۳۰ درجه سانتی‌گراد افزایش دهید.
  • به هیچ عنوان نباید در محیط دستگاه جوجه‌کشی پرندگان را نگهداری کنید. این عامل می‌تواند باعث انتقال باکتری به داخل دستگاه جوجه‌کشی شده و رشد جنین در داخل تخم‌های نطفه‌دار را متوقف کند.

بررسی علل مرگ جوجه ها در دوران هچ

   برای جوجه کشی از انواع تخم های نطفه دار یک سری فرآیندی باید انجام شود که از حساسیت های بسیار بالایی برخوردار است و باید در شرایط خاصی انجام شوند ، به طوری که اگر یکی از این آیتم ها از حالت استاندارد خود خارج شود ، راندمان کار به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کند بنابراین اگر شما تازه وارد این حرفه شده اید به شما پیشنهاد می کنیم تا آموزش های لازم را از کسانی که در این زمینه تخصص کافی را دارند ببینید .حالا در ادامه این مطلب با عوامل مرگ جوجه ها در دوران هچ بیشتر آشنا می شویم:

 

نگهداری تخم های نطفه دار بیش از هفت روز :

اولین و مهم ترین عاملی که می توانیم برای این مشکل بیان کنیم این است که تخم های نطفه دار را بیش از حد مجاز و استاندارد داخل دستگاه های جوجه کشی قرار دهیم . دوران استانداردی که برای نگهداری تخم های نطفه دار در دستگاه ها مشخص شده است هفت روز می باشد و در این دوران هفت روزه نیز باید شرایط خاص و ایده آلی را برای نگهداری آن ها فراهم کنیم و اگر بیش از هفت روز قرار بگیرد نطفه ها داخل تخم از بین می روند .

عدم کنترل مناسب دما در دوران هچ :

زمانی که شما فرآیند جوجه کشی را انجام می دهید باید بدانید که دما بسیار مهم است چرا که در ماشین جوجه کشی دما نباید از حد مناسب برای پرنده کمتر و یا بیشتر باشد که اگر در دوران جوجه کشی دما حتی اگر به اندازه نیم درجه برای مدتی که تعیین شده است بیش از حد یا کمتر از حد نرمال باشد در این شرایط تلفات در دوران هچر بسیار مشاهده خواهد شد .

عدم کنترل مناسب رطوبت در دستگاه جوجه کشی :

رطوبت تاثیرات فراوانی را در عمل جوجه کشی ایفا می کند . میزان این عامل اگر ۵ درصد اختلاف داشته باشد تلفات زیادی را در دوران هچر خواهیم داشت .

عدم تجربه کافی در جوجه کشی :

در بیشتر مواقع عدم تجربه کافی سبب می شود تا تخم های نطفه دار از بین بروند . به عنوان مثال یکی از دلایل از بین رفتن جوجه ها در دوران هچر این است که بیش از حد دستگاه جوجه کشی را باز می کنند . در صورتی که دستگاه جوجه کشی را بیش از حد باز و بسته کنید انرژی لازمی که نطفه نیاز دارد به او نمی رسد و تلفات زیادی را در پی خواهد داشت . برخی از افراد به دلیل هیجان زدگی بیش از حد در هنگام بیرون آمدن اولین جوجه ها از تخم درب دستگاه ها را زود باز می کنند همین عامل نیز سبب می شود سایر جوجه هایی که هنوز از تخم خارج نشده اند خراب شوند .

وارونه قرار دادن تخم های نطفه دار در دستگاه :

درون تخم های پرندگان یک کیسه هوایی قرار دارد که اکسیژن مورد نیاز برای رشد جنین را نیز تامین می کند و اگر این تخم ها در جهت های اشتباهی داخل شانه قرار بگیرند اکسیژن کافی به جنین نمی رسد و باعث خفه شدن آن می شود . یعنی در واقع کیسه هوا نباید در جهت پایین قرار بگیرد و از طرفی چرخش استاندارد در دستگاه جوجه کشی تاثیر بسیار بالایی را در راندمان جوجه کشی ایفا می کند .

عوامل موثر بر راندمان جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی : انتخاب یک دستگاه جوجه کشی را می توان مهم ترین عامل بر راندمان جوجه کشی دانست . از عوامل موثری که می توان در داخل دستگاه جوجه کشی که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است نام برد عبارت اند از : رطوبت ، دما ، چرخش تخم و تهویه که اگر تنها یکی از این عوامل به درستی تامین نشود راندمان به شدت کاهش می یابد و در بدترین حالت ممکن جنین ها در داخل تخم از بین می روند .

نکته ایی که باید در هنگام ضد عفونی کردن تخم نطفه دار به آن توجه کنید این است که به هیچ عنوان از فرم آلدئید و پرمنگنات استفاده نکنید چرا که از طریق حفره های ایجاد شده روی تخم به داخل آن ها نفوذ می کند و باعث از بین رفتن جنین می شود و همچنین تخم هایی را خریداری کنید در اندازه های استاندارد باشد یعنی بسیار کوچک و بزرگ نباشند و یا در شکل های غیر معمول هستند .

تخم نطفه دار : تخم نطفه دار خود را فروشنده ایی که قابل اعتماد شما است خریداری کنید و قبل از این که تخم ها را داخل دستگاه قرار بدهید به خوبی آن ها را تمیز کنید تا هیچ گونه لکه و میکروب و آلودگی روی پوست باقی نماند .

مشکلاتی که می تواند فرایند جوجه کشی را تحت تاثیر قرار دهد : زمانی که پرنده ایی تخمی را تولید می کند تا زمانی که جنین از تخم بیرون بیاید مشکلات جدی و حساسی برای آن ها ممکن است پیش بیاید . به عنوان مثال در برخی مواقع ممکن است که تخم فاقد نطفه و جنین باشد و یا این که تخم های نطفه دار بر اثر جابه جایی و …  دچار ترک می شوند .

تبدیل تخم ها به جوجه در بازه زمانی نامناسب : در صورتی که دمای داخل دستگاه بسیار بالا باشد و از رطوبت کمی نیز برخوردار باشد تخم ها زود تر از موعد مقرر ترک برداشته و به جوجه تبدیل می شوند و برعکس این ممکن است اتفاق بیافتد که رطوبت کم و همچنین دما بسیار کم باشد در این حالت جوجه ها دیر تر از تخم خارج می شوند . و از دیگر مشکلاتی که می توان بیان کرد این است که تخم ها توسط مرغ های پیر و بیش از اندازه بزرگ تولید می شوند جوجه ها دیر تر از تخم خارج می شوند .

دلایل مرگ و میر جوجه ها در دوران هچ

جوجه کشی

چند دلیل مهم در تلافات جوجه ها در دوران هچ

نگهداری تخم های نطفه دار بیش از هفت روز :

دلایل مرگ و میر جوجه ها در دوران هچ : اولین دلیل که می تواند شما را در دوران هچ با مشکل مواجه کند نگهداری بیش از حد تخم های نطفه دار پیش از قرار دادن در داخل دستگاه جوجه کشی می باشد.هرگز نبایست تخم ها را بیش از هفت روز و آن هم در شرایط ایده آل نگهداری نمود.

مرگ و میر جوجه ها در دوران هچ | عدم کنترل مناسب دما در دوران جوجه کشی :

دما در دوران جوجه کشی بسیار مهم می باشد.در ماشین جوجه کشی نبایست دما از حد مناسب برای هر پرنده کمتر یا بیشتر باشد.در صورتی که دما در دوران جوجه کشی حتی به اندازه نیم درجه برای مدتی بیشتر یا کمتر از حد نرمال باشد در این شرایط تلفات در دوران هچر را شاهد خواهیم بود.

عدم کنترل مناسب رطوبت در دستگاه جوجه کشی :

رطوبت از عوامل مهم در جوجه کشی می باشد.پیشنهاد میکنیم  راهنمای خرید دستگاه جوجه کشی را مطالعه نمایید.در صورتی که رطوبت به میزان ۵ درصد اختلاف داشته باشد شاهد تلفات بیشتری در دوران هچر خواهیم بود.

عدم تجربه کافی در جوجه کشی :

در اکثر مواقع عدم تجربه کافی در جوجه کشی می تواند باعث افزایش تلفات شود.یکی از این بی تجربگی ها باز کردن بیش از حد درب دستگاه جوجه کشی می باشد.بسیار مهم است که در دوران ستر درب دستگاه جوجه کشی به تعداد دفعات اندک ( حداکثر سه مرتبه ) باز شود.

در صورتی که درب دستگاه بیش از حد باز و بسته شود شاهد تلفات خواهیم بود.برخی افراد به دلیل هیجان زدگی در هنگام بیرون آمدن اولین جوجه ها از تخم درب دستگاه را سریع باز می کنند.همین عامل باعث تلف شدن سایر تخم ها که هنوز از تخم خارج نشده اند میشود.

وارونه قرار دادن تخم های نطفه دار در دستگاه :

در داخل تخم پرندگان یک کیسه هوایی قرار دارد که اکسیژن لازم برای رشد جنین را تامین می کند.در صورتی که تخم در جهت اشتباه در داخل شانه قرار گیرد باعث تلفات میشود.کیسه هوا نبایست در جهت پایین باشد قرار بگیرید.از طرفی چرخش استاندارد نیز در دستگاه جوجه کشی تاثیر بر راندمان جوجه کشی دارد.

برگشت به بالا
×
گفتگوی آنلاین در واتساپ
برای شروع گفتگو کلیک کنید.