شروع جشنواره بهاره صنایع طاووس با تخفیف‌های ویژه ـ ارسال رایگان سفارش دستگاه‌های بالای ۱۰ میلیون تومان به سراسر کشور

اخبار طیور

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس مطرح کرد؛

سوء مدیریت در وزارت جهاد کشاورزی دلیل اصلی کمبود و گرانی مرغ است/ میزان تولید مرغ از آنچه که وزارت جهاد اعلام می‌کند بسیار کمتر است

ساداتی نژاد گفت سال گذشته جوجه ریزی مرغ مادر به میزان کافی انجام نشد و ما امسال هنوز نتوانستیم به میزان لازم جوجه یکروزه داشته باشیم، حتی واردات تخم نطفه دار که در دستور کار قرار گرفته است نیز نمی‌تواند موثر باشد.

کد خبر:۱۰۵۷۲۴۱

تاریخ انتشار:۲۱ خرداد۱۴۰۰ - ۲۱:۵۲ 11 June 2021

به گزارش تابناک اقتصادی؛ سید جواد ساداتی نژاد رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای سلامی در نشستی در کلاب هاوس از پشت پرده گرانی و کمبود مرغ گفت.

 

 

او از امنیت غذایی به عنوان جزئی از امنیت ملی نام برد که در اصول "سوم" و "چهل و سوم" قانون اساسی نیز به آن اشاره شده است. وی بیان کرد اقتدار غذایی پدیده‌ای است که بسیاری از کشور‌ها تلاش دارند در آن در جهان پیشرو باشند و استیلای غذایی را در اختیار خودشان بگیرند این د رحالی است که ما در تامین غذای همسایه هایمان بسیار ضعیف عمل کردیم در حالی که میتوانست به عنوان یک ابزار جهت نیل به برتری دیپلماتیک از آن استفاده شود. وی تحریم مرغ راس توسط آمریکا را نمونه‌ای از تحریم‌ها در حوزه غذا دانست، و از پرورش مرغ آرین در کشور به عنوان اقدامی بسیار ضروری برای بر هم زدن معادلات دشمن یاد کرد.

 

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت کشاورزی در کشور ما از جایگاه خودش برخوردار نیست در حالی که مزیت نسبی کشور ما کشاورزی بوده و می‌توان اقتصاد را با کشاورزی مدیریت کرد (حتی ما را از نفت بی نیاز میکند)؛ کشاورزی در دوران تحریم نیز نقش مهم و موثر خود را نشان داد، اما ما نسبت به آن بی توجه بودیم، و امروزه کشاورزی در کشور ما حقیر شده است.

 

او به مشکلات متعدد موجود در تولید مرغ اشاره کرد و گفت وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه بسیار ضعیف عمل کرده است. وی گفت مشکلات و چالش‌های موضوع مرغ برای ما کاملا روشن است و ما تذکرات لازم را به دولت دادیم، اما به آن توجه نشد.

 

 

ساداتی نژاد یکی از دلایل معضل مرغ در کشور در سال۹۹را عدم وحدت فرماندهی در موضوع مرغ دانست و گفت یکی از علل ایجاد مشکلات در بازار مرغ عدم تمرکز تصمیم گیری‌های مربوط به مرغ در یک وزارتخانه بود، وی معتقد است تمام اجزاء و تصمیم گیری‌ها باید در یک جا متمرکز باشد و نباید مسئولیتی در موضوع مرغ به وزارت صمت محول می‌شد.

 

ساداتی نژاد بیان کرد ما کاری کردیم تا تمام اختیارات و مسئولیت‌ها در موضوع مرغ از "مزرعه تا سفره" یا "از صفر تا صد" در اختیار وزارت جهاد کشاورزی باشد، ستاد تنظیم بازار محصولات کشاورزی و مرغ از وزارت صمت گرفته و به وزارت جهاد کشاورزی سپرده شده است؛ اکنون بطور شفاف مشخص است که تمام امور کشاورزی و تولید مرغ با وزارت جهاد کشاورزی است در در صورت بروز هر مشکلی ما وزیر جهاد کشاورزی را احضار و از او سوال خواهیم کرد، حتی در صورت نیاز او را استیضاح می‌کنیم. اکنون دیگر وزیر جهاد کشاورزی نمی‌تواند در برابر مشکلات و ایرادات بازار محصولات کشاورزی و بخصوص بازار مرغ از پذیرش مسئولیت شانه خالی کرده و به اصطلاح بگوید "من کاره‌ای نیسیتم".

 

ساداتی نژاد یکی دیگر از مشکلات بازار مرغ را سوء مدیریت دانست، و گفت که معتقد است وزارت جهاد کشاورزی از بحران بی اطلاعاتی رنج میبرد و به عنوان متولی تولید هیچ سامانه اطلاعاتی ندارد که بتواند تولید مرغ را مدیریت کند، در حالی که معاون وزیر جهاد کشاورزی آمار جوجه ریزی را۱۲۰میلیون قطعه عنوان می‌کند، اما من با اطمینان به شما میگویم که این مقدار نیست، چرا که در رابطه با این آمار راستی آزمایی انجام نمی‌گیرد.

 

ساداتی نژاد گفت زمانی که جوجه ریزی در مرغداری‌ها انجام می‌گیرد، مسئولیت تایید میزان جوجه ریزی بر عهده‌ی دامپزشکی است که طرف قرارداد همان مرغدار است، بدین معنا که حقوق خود را از مرغدار دریافت می‌کند، و بنابراین به راحتی عدد سازی و آمارسازی در میزان جوجه ریزی و تولید مرغ در کشور صورت می‌گیرد در حالی که وقتی به موجودی مرغ در بازار نگاه میکنیم میبینیم که تولید به میزان کافی نیست و من با اطمینان میگویم که این اتفاق در کشور (آمار سازی در موضوع تولید مرغ) به وفور رخ میدهد.

 

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس به عنوان یک مثال برای تشریح سوء مدیریت تولید مرغ بیان کرد هم اکنون یک مرغدار می‌تواند در سامانه بازارگاه وزارت جهاد کشاورزی درخواست دریافت نهاده برای۵۰هزار قطعه جوجه را ثبت کند، اما از آنجا که این سامانه دقیق کار نمی‌کند و امکان نظارت ندارد، مرغدار می‌تواند۵۰%از جوجه‌ها را معدوم کند و نهاده دریافتی برای آن‌ها را در بازار آزاد بفروشد، و این امر را هیچ کس متوجه نمی‌شود، و من با شفافیت و قطعیت می‌گویم این اتفاق افتاده است و فروش نهاده در بازار آزاد ناشی از همین امر است، بدین معنا که عده‌ای که نهاده می‌گیرند، اما مرغ پرورش نداده و آن نهاده را در بازار آزاد به فروش میرسانند. فروش نهاده در بازار آزاد سودی به مراتب بیشتر از پرورش مرغ دارد و بنابراین افراد زیادی در سایه‌ی عدم نظارت وزارت جهاد کشاورزی چنین اقداماتی را انجام می‌دهند.

 

ساداتی نژاد در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه علیرغم تجمیع اختیارات در وزارت جهاد کشاورزی از ابتدای امسال (همزمان با ایجاد قرارگاه مرغ) تعلل در نرمال سازی شرایط بازار مرغ به چه دلیل است گفت متاسفانه ما هنوز مشکل تامین جوجه یکروزه داریم، بدین معنی که سال گذشته جوجه ریزی مرغ مادر به میزان کافی انجام نشد و ما امسال هنوز نتوانستیم به میزان لازم جوجه یکروزه داشته باشیم، حتی واردات تخم نطفه دار که در دستور کار قرار گرفته است نیز نمی‌تواند موثر باشد.

 

زهرا عبدالهی از دیگر خبرنگاران حاضر در این نشست با اشاره به ارجاع پرونده متخلفین در بحران مرغ به قوه قضاییه سوال کرد که چرا نتایج این قبیل پرونده‌ها به اطلاع عموم مردم نمیرسد؟ که آقای ساداتی نژاد از نتیجه آن اظهار بی اطلاعی کرد.

 

قاچاق جوجه یک روزه به یک میلیون قطعه رسید

مدیر کل حقوقی ستاد مبارزه با قاچاق گفت: یک میلیون رقم اعلام شده کشفیات قاچاق جوجه یک روزه است که در مقایسه با رقمی که باید روزانه به بازار تزریق شود عددی ناچیزی محسوب می‌شود.

کد خبر:۱۰۴۹۶۵۳

تاریخ انتشار:۱۳ ارديبهشت۱۴۰۰ - ۱۵:۵۴ 03 May 2021


به گزارش تابناک به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، سید علی معصومی مدیر کل حقوقی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به قاچاق جوجه یک روزه گفت: به محض مطرح شدن این موضوع تیم بازرسی ستاد در مرزها مستقر شده اند و در استان‌های مرزی در حال بازرسی از دستگاه‌ها هستند. البته ستاد به طور مستقیم مسئولیت کشف را بر عهده نداشته بلکه مسئولیت نظارت بر عملکرد دستگاه‌ها را بر عهده دارد.

مدیر کل حقوقی ستاد مبارزه با قاچاق تصریح کرد: برآورد این است حجمی که از قاچاق جوجه وجود دارد به هیچ عنوان عدد معناداری در کاهش عرضه آن نیست.

او ادامه داد: یک میلیون رقم اعلام شده کشفیات قاچاق جوجه یک روزه است که در مقایسه با۱۶۰میلیون قطعه که باید روزانه به بازار تزریق شود عددی ناچیزی محسوب می شود.

این مقام مسئول در ستاد مبارزه با قاچاق بیان کرد: به همین خاطر مدیر کل و تیم دفتر هماهنگی امور مقابله ستاد به مناطق مرزی اعزام شده است. در حال بررسی موانع و مشکلات هستند تا بتوانند همین عدد را نیز کاهش دهند.

گفتنی است؛ گودرزی، فرمانده مرزبانی ناجا درباره قاچاق جوجه یک روزه گفته بود: در دو سال گذشته آمار و ارقام نشان می‌دهد، مرزبانان همه ساله۲تا۳میلیون انواع جوجه یک روزه قاچاق را کشف کردند، اما متأسفانه سایر نهادهای متولی برای جمع آوری آن‌ها اقدامی انجام نمی‌دهند و جوجه‌های کشف شده تلف می‌شوند که می‌توان با جا به جایی سریع از تلف شدن آن‌ها جلوگیری کرد و به چرخه تولید برگرداند.

 

 

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در گفت‌وگو با تابناک اقتصادی

هشداری که باید جدی گرفت؛ مرغداران، نوروز ۱۴۰۰ گرفتار بی تدبیری مسئولان می‌شوند؟

یک فعال صنعت مرغداری معتقد است، سیاست‌های ستاد تنظیم بازار در قبال مرغ، سیاست‌های ضد تولید است و ما به این سیاست‌ها نقد داریم. دوستان ستاد تنظیم بازار طوری در مصاحبه‌های خود وانمود می‌کنند که انگار همه قصور متوجه مرغداران و وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید است.

کد خبر: ۱۰۲۳۹۰۶

تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۳ 26 December 2020

 

گوشت مرغ از جمله اقلامی است که بسیار قیمت آن مورد توجه خانوارهاست. دلیل این مساله هم این است که با افزایش قیمت گوشت قرمز و خارج شدن آن از قدرت خرید بسیاری از خانوارها، گوشت مرغ جایگزین شده است.

به گزارش تابناک اقتصادی، گوشت مرغ اما در سال جاری، فراز و نشیب‌های فراوانی داشت، به گونه ای که در ابتدای سال جاری، تصاویری از زنده به گور کردن جوجه‌ها قلب ایرانی‌ها را جریحه دار کرد. بسیاری این اقدام مرغداران را به ارزان بودن گوشت مرغ گره زدند و عنوان کردند که کشتن جوجه‌ها به منظور تنظیم بازار صورت گرفته است!

در ابتدای سال ۹۹ مرغداران با ضرر و زیان‌های هنگفتی مواجه شدند و همان زمان پیش بینی می‌شد که این مساله، روزی به ضرر مصرف کنندگان تمام شود؛ اما به دلیل آنکه تا در اقتصاد کمبودی حاصل نشود، مسئولین به فکر راه چاره نمی‌افتند. این پیش بینی‌ها نادیده گرفته شد تا اینکه از اواسط تابستان سال جاری قیمت مرغ روز به روز رو به افزایش نهاد.

قیمت مرغ به جایی رسید که از آن به قیمت‌های لاکچری یاد می‌شد. قیمت برای هر کیلو مرغ در برخی مناطق به ۴۰ هزار تومان رسید و این در حالی بود که طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار، باید قیمت مرغ از قرار هر کیلو ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان می‌بود.

مساله اصلی در افزایش قیمت مرغ از دیدگاه فعالان این صنعت، افزایش قیمت نهاده های دامی و دلال بازی بود. حبیب اسدالله نژاد، نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی کشور سوم آذرماه امسال در گفت‌وگو با خبرنگار تابناک اقتصادی درباره دلایل افزایش قیمت مرغ گفت: نهاده های مورد نیاز واحدهای مرغداری، علیرغم همه تاکیدات و هشدارها که مرغداران داشتند، به صورت کامل تامین نشد.

وی ادامه داد: در کنار این مساله، دستگاه دولتی قیمتی را برای گوشت مرغ مصوب کرد که این قیمت در صورت عدم تامین کامل نهاده‌ها منطقی نبود. به همین دلیل، این ترس در مرغداران وجود داشت که جوجه ریزی را انجام بدهند و با شرایط موجود قیمت تمام شده بالاتر از قیمت دستوری باشد و گرفتار تعزیرات شوند. روی همین قضیه، میل و رغبت مرغداران برای جوجه ریز کم شد و این مساله هم اکنون روی بازار تاثیر گذاشته است.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران کشور، با اشاره به قیمت کنونی مرغ گفت: این قیمت هم اکنون بالاتر از قیمت تمام شده است؛ اما نکته جالب‌تر اینکه بین قیمت مرغ زنده و قیمت مرغ گرم ـ که به دست مصرف کننده می‌رسد ـ حباب بسیار بزرگی وجود دارد. اگر اکنون قیمت مرغ زنده را فرضا درب مرغداری به کشتارگاه ۲۲ هزار تومان بفروشند، این مرغ نباید با قیمت بیش از ۳۲ هزار تومان به دست مصرف کننده برسد، اما هم اکنون عملاً دیده می شود که بعضا قیمت تا ۴۰ هزار تومان هم رسیده است!

اسدالله نژاد اظهار داشت: اگر نهاده‌ها کامل با همان قیمت دولتی تامین شود، قطعا قیمت مرغ با همان قیمت مصوب یعنی ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان توزیع خواهد شد.

حالا در یکم دی ۹۹ عباس قبادی، معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت و دبیر کارگروه تنظیم بازار کشور طی نشست خبری با اشاره به گزارش درباره نحوه تأمین و توزیع محصولات پروتئینی افزود: بر اساس این گزارش نحوه توزیع نهاده‌های دامی در کشور تا چندی پیش دچار وقفه شده بود و مشکلاتی را برای تأمین در این بخش ایجاد کرده بود، اما اکنون همه نهاده‌های دامی به صورت ۱۰۰ درصدی تأمین می‌شود و لذا تولید کنندگان می‌توانند محصولات خود را به قیمت مصوب عرضه کنند.

همان گونه که اشاره شد، نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران کشور در گفت‌وگو با تابناک اقتصادی اعلام کرده بود که اگر نهاده‌ها کامل با همان قیمت دولتی تامین شود، قطعا قیمت مرغ با همان قیمت مصوب یعنی ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان توزیع خواهد شد.

بنابراین با این صحبت‌های دبیر کارگروه تنظیم بازار کشور، هم اکنون نهاده‌های دامی به صورت ۱۰۰ درصدی تامین می‌شود و باید قیمت مرغ ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان باشد. اما قیمت مرغ در بازار چگونه است؟

بر این اساس حبیب اسدالله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی امروز (شنبه ششم دی ماه ۹۹) در گفت‌وگو با خبرنگار تابناک اقتصادی درباره سخنان اخیر دبیر کارگروه تنظیم بازار کشور گفت: ایشان باید به چند پرسش در ابتدا باید پاسخ دهند: اول اینکه از روزی که قیمت مصوب مرغ را ستاد تنظیم بازار ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان در نظر گرفت، آیا قیمت مولفه‌های تولید از جمله ذرت و سویا را افزایش داده اند یا خیر؟ پاسخ مثبت است و از آن روزی که قیمت مصوب مرغ را اعلام کردند، خود ستاد تنظیم بازار قیمت سویا را ۱۹ درصد و ذرت را ۱۵ درصد افزایش دادند. وقتی قیمت مولفه‌های تولید افزایش می‌یابد، طبیعتاً باید قیمت محصول نهایی هم افزایش یابد. اگر این اتفاق نیفتد ظلم و اجحاف در حق تولیدکننده است. در حالی که قیمت مولفه‌های تولید مرغ افزایش یافت و قیمت مصوب مرغ افزایش نیافت؛ بنابراین، اجرای قیمت مصوب ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان امکان پذیر نیست.

دوم آنکه وقتی گفته می‌شود، ما ۱۰۰ درصد نهاده‌های دامی را تامین کرده ایم، من با یک مثال توضیح می‌دهم. وقتی دولت ماهانه ۶۰ لیتر بنزین می‌دهد، این ۶۰ لیتر ممکن است باک یک خودرو را پر کند، اما باک خودروی دیگر را پر نکند. دولت نمی‌تواند در این وضعیت ادعا کند که بنزین همه خودرو‌ها را تامین کرده است. حالا دولت به ازای هر مرغ ۴ کیلو نهاده دامی در نظر گرفته است. بله، دولت ۱۰۰ درصد این ۴ کیلو را تامین می‌کند، اما این ۴ کیلو نیاز کامل تولید یک دوره مرغداری نیست. برای یک مرغ حدود ۴.۸ کیلوگرم نهاده لازم است؛ یعنی دولت عملا ۸۵ درصد نهاده‌های دامی را تامین می‌کند و ۱۵ درصد باقیمانده را مرغداران از بازار آزاد تامین می‌کنند. پیشنهاد این است که دولت این ۱۵ درصد را هم تامین کند تا دلالی و بازار سیاه جمع شود.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران اظهار داشت: مساله دیگری که برخی مرغداران با آن مواجه هستند، این است که قیمت مرغ زنده در برخی استان‌ها از قیمت مصوب ـ که حدود ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومان است ـ پایین‌تر می‌باشد. همان گونه که وقتی قیمت مرغ از قیمت مصوب بیشتر می‌شود و فشار می‌آوردند که قیمت مرغ را کاهش دهید، هم اکنون هم لطف کنند و در بسیاری از استان‌ها که قیمت مرغ از قیمت مصوب پایین‌تر است، فشار بیاورند و افزایش دهند و به قیمت مصوب برسانند. پیشنهاد این است که خود دولت در این استان‌ها ورود و مرغ را به قیمت مصوب خریداری و برای روز‌هایی که افزایش قیمت را شاهد هستیم، ذخیره کند.

اسدالله نژاد در پاسخ به اینکه در کدام استان‌های قیمت مرغ از قیمت مصوب پایین‌تر است، گفت: در بیشتر استان‌ها شاهد این مساله هستیم؛ از جمله این استان‌ها می‌توان به استان‌های گیلان، مازندران، گلستان اشاره کرد.

وی اظهار داشت: سیاست‌های ستاد تنظیم بازار در قبال مرغ، سیاست‌های ضد تولید است و ما به این سیاست‌ها نقد داریم. دوستان ستاد تنظیم بازار طوری در مصاحبه‌های خود وانمود می‌کنند که انگار همه قصور متوجه مرغداران و وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید است.

یک هشدار مهم

اسدالله نژاد در پاسخ به اینکه آیا از شما مشورتی گرفته می‌شود یا خیر، گفت: گا‌ه مشورت می‌گیرند، اما در حوزه اجرا، عملیاتی نمی‌شود. وی افزود: برای ایام عید ۱۲۰ میلیون قطعه برنامه ریزی کرده اند. سال گذشته مرغدار ما به ازای هر کیلو مرغ ۵ هزار تومان متضرر شد و هیچ کس حرفی نزد؛ چرا؟ چون دوستان برنامه ریزی غلطی داشتند و ۱۴۰ میلیون قطعه برنامه ریزی کرده بودند.

اسدالله نژاد ادامه داد: امسال هم با توجه به اینکه موضوع کرونا و فاصله گذاری اجتماعی و تعطیلی تالار‌ها و مراسم مطرح است، به نظر می‌رسد که در این زمینه باید مقداری تخصصی‌تر برنامه ریزی شود. وقتی ۱۲۰ میلیون قطعه تولید برنامه ریزی شده است، عملا ۱۰ میلیون قطعه هم به این میزان اضافه می‌شود و تولید به ۱۳۰ میلیون قطعه می‌رسد. با این وضعیت من برای مرغداران ناراحت هستم و فکر می‌کنم مصیبتی که در سال گذشته مرغداران گرفتار آن بودند، امسال نیز تکرار شود.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران در مورد صادرات مرغ گفت: صادرات حدود یکی دو ماه ممنوع است.

وی در پایان سخنان خود در مورد قیمت نهاده‌های دامی در بازار آزاد گفت: سویا هر کیلو حدود ۹ هزار تومان و ذرت نیز هر کیلو حدود ۳۷۰۰ تومان می‌باشد که نسبت به گذشته به دلیل تامین نهاده قیمت‌ها کاهش یافته است. در گذشته ۳۰ درصد نهاده‌ها توسط دولت تامین می‌شد و الان حدود ۸۵ درصد تامین می‌شود. اسدالله نژاد ادامه داد: اگر ۱۵ درصد باقی مانده هم تامین شود باز باید دولت در قیمت مصوب مرغ تجدید نظری داشته باشد.

 

 

tabnak.ir/004GIo

 

پرنده‌ای عجیب با رنگ قرمز!

National Geographic/ پرنده پونا ایبیس قرمز رنگ. این تصاویر زیبا از کنار رودخانه اورینوکو در ونزوئلا گرفته شده است.

کد خبر: ۱۰۱۵۹۸۲

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۱ 18 November 2020

 

                                                   پرنده‌ای عجیب با رنگ قرمز!

پرنده‌ای عجیب با رنگ قرمز!

علت گران فروختن مرغ از زبان رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی

باشگاه خبرنگاران جوان : یوسف خانی گفت: نرخ مصوب مرغ زنده از ۱۳ تا ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومان است در حالی که تا به امروز پایین‌ترین نرخ حدود ۱۷ هزار تومان از درب کشتارگاه ها بوده است.

علت گران فروختن مرغ از زبان رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی

یوسف خانی رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی درباره افزایش قیمت اخیر مرغ و و اختلاف قیمتی که با نرخ مصوب دارد، اظهار کرد: ستاد تنظیم بازار اخیرا نرخ گذاری خود را اعلام کرده که مبلغ ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان است. همراه شدن تصویب نرخ مصوب و عرضه مرغ تنظیم بازاری در واحد‌های منتخب سطح شهر باعث شده روند کاهشی قیمت مرغ ادامه پیدا کند.

او بیان کرد: با توجه به اختصاص نهاده با ارز دولتی نرخ جدید تنظیم بازار تصویب شده است. نرخ مصوب مرغ زنده از ۱۳ تا ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومان است پس با توجه به تامین نهاده‌های دولتی نرخ مصوب باید اجرایی شود. اغلب گرانی‌ها از مبدا یعنی تولید کننده مرغ است، اعضای ما باید مرغ زنده را با نرخ مصوب خریداری کنند تا بتوانند مرغ گرم را به قیمت مصوب به دست مصرف کننده برسانند. تا به امروز پایین‌ترین نرخی که برای مرغ زنده دست پیدا کردیم حدود ۱۷ هزار تومان است که اختلافی بیش از ۲ هزار تومان با نرخ مصوب دارد.

یوسف خانی اعتراض تولید کنندگان را تامین نهاده و نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار عنوان کرد و گفت: علت این اختلاف قیمت را می‌توانید از بخش مربوطه پیگیری کنید، اما در مجموع هنگامی که نرخی در ستاد تنظیم بازار مصوب می‌شود کارشناسان و نمایندگان بخش خصوصی حضور دارند پس اگر اعتراضی به نرخ مصوب دارند باید پیش از ثبت قیمت مصوب اعتراض خود را عنوان کنند نه با افزایش قیمت و اختلال در بازار.

رئیس اتحادیه فروشندگان مرغ و ماهی بیان کرد: مردم زمانق که نرخ مصوب را می‌شنوند این حق را دارند که ان را از همه جای شهر توان تامین محصول را با نرخ مصوب دارند و مردم نباید نگران این موضوع باشند. متاسفانه امروز این اختلاف قیمت باعث شده تا شاهد صف‌های طولانی و مصکلات بسیار مردم برای تهیه چند کیلو گرم مرغ هستیم. امروز ساختار عرصه و تقاضا بازار را به سمت کاهش قیپت حرکت داده است، اما در مجموع مرغ زنده با نرخ مصوب به دست ما نمی‌رسد.

او تصریح کرد: اگر تولید کنندگان نهاده دولتی در اختیار می‌گیرد باید نرخ کارشناسی ستاد تنظیم بازار را رعایت کنند و اگر نهاده مورد نیاز آن‌ها تامین نمی‌شود باید مشکل تامین نهاده خود را حل کنند. قیمت مصوب ستاد تنطیم بازار کارشناسی شده و قطعا درست است. نظارت اصلی باید بر مبدا صورت بگیرد تا مشکلات تولید کننده برطرف شده و مابقی زنجیره تولید ثبات خود را حفظ کند.

یوسف خانی گفت: با کمک پشتیبانی امور دام مرغ تنظیم بازاری در میادین و واحد‌های منتخب سطح شهر ادامه داشته و قیمت مرغ روند نزولی خود را حفظ خواهد کرد تا مردم مواد غذایی خود را با نرخ مصوب به دست بیاورند. با توجه به اقدامات صودت گرفته بازار آزاد هم به نرخ مصوب نزدیک خواهد شد.

برگشت به بالا
×
گفتگوی آنلاین در واتساپ
برای شروع گفتگو کلیک کنید.